30 HORES: PROJECTE



PRESENTACIÓ
Des de 1983, totes les temporades del Bàsquet Ateneu Montserrat tenien el seu punt i final en la denominada SETMANA del BÀSQUET, on es duien a terme diverses activitats de caire lúdic i esportiu per tots els socis de l’entitat.
En motiu de la celebració del 75è aniversari de l’entitat (l’any 2003) el club va voler tancar la temporada d’una forma especial i diferent, buscant una activitat que es pogués incloure dins els actes de la XXIa Setmana del Bàsquet i que tingués el ressó que l’esdeveniment es mereixia. Amb aquesta idea es van posar a treballar i de les diverses reunions va sorgir la idea de dur a terme les primeres 30 hores de bàsquet de l’entitat.

QUÈ
El projecte consistia en l’organització d'un torneig de final de temporada, en el qual hi prenguéssin part tots els equips del BAM i equips d’altres entitats que hi fossin convidades.
El torneig tindria la peculiaritat que es desenvoluparia al llarg de 30 hores (durant un cap de setmana) en el qual es jugarien un centenar de partits, fent-se servir les 3 pistes del Pavelló de l’Espanya Industrial simultàniament.
L’organització del torneig estava orientada a que tots els participants puguéssin jugar més d’un partit; cada equip participant se’l situava en una competició diferent en funció de l’edat i el sexe, ubicant-lo en un grup de 3 o 4 equips amb els quals s’enfrontava en forma de lliga tots contra tots.
Tots els partits del torneig es disputen a 4 quarts de 10 minuts a temps corregut; per tal de complir sense problemes amb l’horari establert, el cronometratge de tots els partits era el mateix, i es portava mitjançant el marcador central del pavelló.

QUAN
El torneig durava 30 hores, iniciant-se a les 8h00 del matí del dissabte i finalitzant a les 14h00 del diumenge.

ON
Al Pavelló Olímpic de l’Espanya Industrial, dins del recinte del Parc de l’Espanya industrial. La competició es duia a terme a les 3 pistes de bàsquet amb les que compte la instal·lació, i s’utilitzava el patí exterior per organitzar-hi altres activitats recreatives.
Aquesta instal·lació va albergar les competicions d’halterofília durant els JJOO de Barcelona 92, i al llarg dels darrers anys s’ha emprat per a realitzar-hi diverses activitats esportives per part de l’ajuntament.

QUI
L’elaboració, gestió i promoció del projecte es realitzava des del propi club (Bàsquet Ateneu Montserrat); el qual pretén rebre el suport de la Federació Catalana de Basquetbol a l’hora de gestionar i col·laborar en la promoció de l’esdeveniment, al mateix temps que es buscarà la implicació de l’Ajuntament de Barcelona (districte de Sants Montjuïc).

PER A QUI

El torneig estava enfocat com a festa de clausura de la temporada pels jugadors/es de l’entitat, els quals eran els principals protagonistes del torneig. Els altres destinataris eran tots els equips convidats a prendre-hi part.
Cal destacar que el torneig es dirigia a totes les entitats esportives que tinguessin equips de bàsquet inscrits a la Federació Catalana de Basquetbol o al Consell Català de l’Esport, i que el nivell dels participants s’intentava adequar al dels equips del BAM per tal que tots els torneigs que es celebressin siguin el més igualats possible perquè tothom gaudeixi al màxim.